MIJN VERHAAL

Op deze pagina vertel ik je meer over mijn ervaring die mij heeft gebracht naar waar ik nu ben.

Op het werk werd ik slachtoffer van een geweldsincident. Ik bleek een hersenschudding te hebben en wat nekklachten en zou er na een week wel weer bovenop zijn. helaas bleek deze verwachting niet te kloppen. De klachten bleven aanhouden en artsen noemen de klachten nu Post Commotioneel Syndroom (PCS) met een whiplash.

Na een jaar ziek thuis werd mijn contract niet verlengd en ben ik ziek uit dienst gegaan. Na bijna een jaar ziek thuis te hebben gezeten kon ik terecht in een revalidatiecentrum . Ik ging vol goede moed aan de slag. Eindelijk iets wat mij zou kunnen helpen. Helaas bleek dit voor korte duur. Twee maanden later vertelden ze mij dat zij mij niet konden helpen, de artsen spraken over een eindtoestand van de klachten. Ik moest het maar leren accepteren. Ik zou mijn oude leven nooit meer terug kunnen krijgen. Ik viel in een diep gat en werd depressief, kreeg last van herbelevingen, nachtmerries en mijn lichamelijke klachten namen toe.

In de hoop op herstel ging ik van therapie naar therapie en van teleurstelling naar teleurstelling. De symptomen van de PTSS werden behandeld maar aan mijn lichamelijke klachten konden ze niets meer doen.

 

De klachten die ik in die tijd dagelijks ervaarde zijn typische ‘hersenschudding-klachten’. Ik had non-stop hoofdpijn op de plek waar ik de klap kreeg en continu last van mijn nek. Ik raakte snel overprikkeld, kon moeilijk prikkels filteren en was overgevoelig voor licht en geluid.

Drie jaar later had ik nooit verwacht dat ik ooit nog zou herstellen. Tot ik over Cognitive FX las en mij inschreef voor dit revalidatie traject. Het bleek een kleinschalige kliniek, gerund door een team van zeer kundige wetenschappers en therapeuten die alles wisten wat ik nooit eerder uitgelegd kreeg over hersenschuddingen. Het werd de reis van mijn leven en de beste beslissing die ik ooit nam.

Bij terugkomst nam ik rust. Ik nam de tijd voor mezelf. In die maanden kwam ik in aanraking met mijn therapeut. Ik besloot dat ik afscheid wou nemen van mijn heftige periode. Een hele bijzondere en niet makkelijke reis, waarvoor ik mezelf intens dankbaar ben. Ik was bereid om alle controle - die ik dacht te hebben - op te geven, alles waar ik aan gehecht was. Ik ging weer leven vanuit mijn intuïtie en gevoel. Daar vond ik mijn vertrouwen in mezelf. 

Ik weet nu dat sommige fases en periodes erbij horen. Ik weet dat het geloof in jezelf het enige is dat je nodig hebt en dat je altijd op je pootjes terecht komt zolang je dat vertrouwen hebt. 

 

Ik ben weer een compleet persoon, met een hele zonnige toekomst voor me. 

Als ervaringsdeskundige weet ik hoe het is om je machteloos te voelen. Daarom wil ik mij graag inzetten voor jou en samen onderzoeken hoe je in verbinding komt met jezelf en hierdoor een reis maakt richting herstel.