TRAUMATHERAPIE

Heb jij een verschrikkelijke, traumatische ervaring gehad? Bijvoorbeeld omdat je iets heel heftigs hebt meegemaakt of gezien? En heb je moeite om hiermee om te gaan? Ik kan je helpen om je open te stellen om deze gevoelens te ‘laten zijn’, zonder oordeel of behoefte aan een klinkklare oplossing. Met behulp van traumatherapie werken we samen aan een manier om met jouw negatieve ervaring om te gaan. 

Werkwijze traumatherapie 

Met hulp van traumatherapie krijg jij weer grip op jouw leven. Samen werken we aan de verwerking van datgene wat zo’n impact heeft gemaakt. Een ‘trauma’ kan overigens van alles zijn, denk bijvoorbeeld aan: een overval, ongeluk, mishandeling, scheiding, ontslag of het overlijden van een dierbare. Kortom, een trauma is een gebeurtenis – ongeacht welke – die jouw leven ingrijpend heeft beïnvloed. Tijdens onze therapiesessies maak ik gebruik van verschillende manieren om jouw trauma te verwerken. De drie meest voorkomende zijn: gesprekstherapie, EMDR of aromatouch. Afhankelijk van jouw situatie bepaal ik welke methode het meest geschikt is.

 

EMDR 

EMDR is een van de meest effectieve methodes om trauma’s te verwerken. Tijdens deze methode gaan we beetje bij beetje jouw trauma onder handen nemen. Door juist de gevoelens en emoties opnieuw te beleven, kun je de bijhorende angsten ontdekken en herkennen. Na verloop van tijd neemt de emotionele lading af en is het makkelijk om aan het trauma of bijhorende trigger te denken zonder hier angsten of andere klachten bij te ervaren. Hierdoor krijg jij weer de controle.

 

Meer weten? 

Denk je dat traumatherapie past bij jouw situatie of vraagstuk? Neem dan gerust contact op voor een kennismaking. Het terugkrijgen van jouw leven door beter om te leren gaan met negatieve ervaringen en emoties is de focus van dit traject en ik begeleid je daar graag bij.