ZAKELIJKE DIENSTEN

Coaching in bedrijven is steeds gangbaarder aan het worden. Loop je als medewerker op je werk tegen lastige zaken aan? Kom je ergens niet goed uit? Is er iets dat stagneert, of waar je stress van ondervindt? Dan kan coaching vaak uitkomsten bieden.

Spreekuur voor

bedrijven

Soms wil je je medewerkers de kans bieden om op een snelle manier met een professional in contact te komen. Het spreekuur voor bedrijven is hiervoor de uitkomst. Met een abonnement wordt een vast aantal uren voor de organisatie ingekocht. Deze uren kunnen door verschillende medewerkers benut worden en naar behoefte (preventief) worden ingezet. Op deze manier krijgen medewerkers de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier de steun in te zetten die zij zelf denken nodig te hebben.

Er zijn verschillende situaties waarbij coaching een uitkomst kan zijn voor een organisatie. Dit kan zich richten op individuele werknemers, maar ook op een groep of afdeling.

Trauma opvang

Goede opvang na een schokkende gebeurtenis is belangrijk. De trauma opvang is gespecialiseerd in nazorg bij heftige en of schokkende incidenten en ongevallen die op de werkvloer gebeuren. Deze kunnen veel impact hebben op zowel het werk als privé. 

 

Trauma opvang werkt met name voor bedrijven/organisaties waar medewerkers een verhoogd risico lopen op schokkende gebeurtenissen, agressie of bedrijfsongevallen.

Het doel van de trauma therapie die ik aanbied is medewerkers ondersteunen bij deze gebeurtenissen en ze te ondersteunen bij een veilige en verantwoorde omgang met trauma’s. Er wordt gewerkt vanuit een flinke dosis praktijkervaring en vakkennis. Veiligheid, empathie en een no-nonsense aanpak staan centraal in de werkwijze. Naast traumaverwerking speelt ook preventie een belangrijke rol. 

Team coaching

Team coaching is er om de samenwerking te verbeteren, meer begrip en commitment te krijgen naar elkaar en op een effectieve wijze de ontwikkeling van de afdeling aan te sturen.

 

Teamcoaching is ontwikkeld voor elk team. Het verbetert de samenwerking en communicatie. Op deze manier is het team beter in staat om resultaten met elkaar, samen, te behalen.

Team coaching is een proces dat een team weer op de rails brengt. Dit proces begint met het voeren van individuele gesprekken met alle teamleden. Zo wordt er zichtbaar in welke valkuilen is gestapt, hoe het ongewilde patroon in stand wordt gehouden en wat er moet gebeuren om andere resultaten te krijgen. De volgende fase van team training is dat er advies geven wordt en een plan van aanpak gemaakt wordt voor het team. 

De laatste fase is de uitvoering. Op basis van ideeën en behoeften van het team worden activiteiten bedacht waarbij team coaching centraal staat. Alle varianten zijn denkbaar. Van heidagen, intervisie, workshops rondom een bepaald thema, een dag team coaching tot een heel traject, dat een mix van individuele coaching en team coaching bevat. Het team wordt gecoacht om het plan van aanpak uit te voeren, totdat er daadwerkelijk een andere, betere en blijvende teamsamenwerking is gecreëerd. 

Coachwerk is maatwerk. Ik maak graag een offerte op maat, aansluitend bij de wensen van het bedrijf met wie ik de samenwerking aanga. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek brengen we samen de wensen in kaart en hierbij kan ik een offerte maken.

Voor de verandering van je leven

CATHLYN KOLLEN

  • LinkedIn - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle